...
Dry Needling

Dry Needling

Dry needling is een innovatieve fysiotherapeutische techniek die veel patiënten helpt om pijn te verlichten, spierherstel te bevorderen en de mobiliteit te verbeteren. In deze blogpost gaan we dieper in op wat dry needling precies is, hoe het werkt, voor wie het geschikt is en waarom het zo effectief kan zijn. We zullen ook enkele veelgestelde vragen beantwoorden en tips geven voor het kiezen van een gekwalificeerde dry needling fysiotherapeut.

 

Wat is Dry Needling?

Dry needling is een fysiotherapeutische techniek waarbij dunne naalden in triggerpoints of spierknopen worden ingebracht om pijn en spanning te verlichten. Het verschilt van acupunctuur doordat het gericht is op het behandelen van specifieke spierproblemen in plaats van energiebalans. De naalden worden “droog” genoemd omdat er geen vloeistoffen worden geïnjecteerd.


Wat zijn de voordelen van Dry Needling?

Een van de belangrijkste voordelen van dry needling is de effectieve pijnverlichting. Door triggerpoints te deactiveren, kunnen spieren ontspannen en kan de bloedcirculatie verbeteren. Dit kan leiden tot:

  • Pijnverlichting: Dry needling kan helpen bij het verminderen van chronische pijn, zoals nek- en rugpijn.
  • Spierherstel: Het kan de hersteltijd van spierletsels versnellen.
  • Mobiliteitsverbetering: Verbeterde spierfunctie kan de bewegingsvrijheid vergroten.

 

Voor wie is Dry Needling geschikt?

Dry needling is geschikt voor een breed scala aan patiënten, waaronder:

  • Sporters met blessures: Het kan sportblessures zoals tenniselleboog, shin splints en hamstringblessures behandelen.
  • Mensen met chronische pijn: Voor patiënten met aandoeningen zoals fibromyalgie en myofasciale pijn kan dry needling verlichting bieden.
  • Patiënten met bewegingsbeperkingen: Als je moeite hebt met bewegen door spierspanning, kan dry needling helpen.

 

Wat kan ik verwachten bij een Dry Needling sessie?

Tijdens een dry needling sessie zal je fysiotherapeut naalden in specifieke spierknopen plaatsen. Dit kan een licht ongemak veroorzaken, maar de meeste patiënten ervaren geen ernstige pijn. Na de behandeling kun je enige verlichting van je symptomen verwachten, maar het kan enkele sessies duren voordat je volledige resultaten ziet.

 

Veelgestelde vragen over Dry Needling

Q: Is dry needling pijnlijk?
A: Dry needling kan enig ongemak veroorzaken, maar de meeste patiënten ervaren geen ernstige pijn tijdens de behandeling.

Q: Hoeveel sessies zijn er nodig?
A: Het aantal sessies kan variëren afhankelijk van je aandoening, maar vaak zijn meerdere sessies nodig voor optimale resultaten.

 

Patientenverhalen

Hoor wat enkele van onze tevreden patiënten te zeggen hebben over hun ervaring met dry needling:

  • Cynthia: “Na jaren van kniepijn heeft dry needling me eindelijk verlichting gebracht. Ik kan weer zonder pijn bewegen!”
  • Tom: “Als atleet heb ik vaak last van blessures. Dry needling heeft mijn hersteltijd aanzienlijk verkort.”
 

Begin vandaag:

Klaar om de eerste stap te zetten naar een gezondere, vitalere jij? Neem contact met ons op om uw eerste beoordeling in te plannen. Of u nu herstellende bent van een blessure, streeft naar atletische uitmuntendheid of uw conditie wilt verbeteren, Workout Therapy is er om u bij elke stap te ondersteunen.

Ontdek het verschil dat gepersonaliseerde fysiotherapie, sportrehabilitatie en kracht en conditie in uw leven kunnen maken. Ervaar de transformatie bij Workout Therapy – waar beweging leven is.

Empowerment van beweging. Inspirerende resultaten.

Workout Therapy

Workout Therapy is een kleine en gezellige praktijk in Amsterdam.

OPENINGSTIJDEN

Monday08:00 – 19:00
Tuesday08:00 – 19:00
Wednesday08:00 – 19:00
Thursday08:00 – 19:00
Friday08:00 – 19:00
Saturday *09:00 – 12:00
Sunday **Gesloten

* Niet elke zaterdag
** Telefonisch niet bereikbaar

Direct antwoord op uw vraag

Veelgestelde vragen aan de fysio in Amsterdam

Welke diensten biedt u aan?

Wij bieden uitgebreide diensten op het gebied van fysiotherapie, sportrevalidatie en kracht- en conditietraining. Onze expert biedt gepersonaliseerde behandelingen, op maat gemaakte herstelplannen en gespecialiseerde trainingsprogramma’s om aan een breed scala aan lichamelijke gezondheidsbehoeften te voldoen.

Fysiotherapie is een beroep in de gezondheidszorg dat zich richt op het helpen van individuen bij het herstellen, verbeteren en behouden van hun fysieke welzijn. Fysiotherapeuten zijn experts in het beoordelen en behandelen van een breed scala aan aandoeningen. Of u nu herstellende bent van een blessure, aan een chronische aandoening lijdt of op zoek bent naar manieren om uw fysieke prestaties te verbeteren, fysiotherapie kan u gepersonaliseerde behandelplannen bieden om u te helpen uw gezondheids- en welzijnsdoelen te bereiken.

Fysiotherapie is veelzijdig en kan een breed spectrum aan aandoeningen behandelen. Het is effectief voor de behandeling van problemen aan het bewegingsapparaat, zoals knie-, rug- en nekpijn, gewrichtsblessures, verstuikingen en verrekkingen. Neurologische aandoeningen zoals beroerte en multiple sclerose kunnen ook baat hebben bij fysiotherapie om beweging en functie te verbeteren. Bovendien kan het helpen bij postoperatieve revalidatie, sportblessures, ongemak op de werkplek en chronisch pijnbeheer. Fysiotherapeuten werken nauw samen met patiënten om gepersonaliseerde behandelplannen te ontwikkelen die zijn afgestemd op hun specifieke aandoening en doelen, met als doel de mobiliteit te herstellen, pijn te verminderen en de algehele kwaliteit van leven te verbeteren.

Fysiotherapie omvat een breder spectrum van lichamelijke gezondheidsproblemen, waaronder blessures, pijnbestrijding en mobiliteitsproblemen. Sportrevalidatie richt zich daarentegen specifiek op de herstel- en verbeteringsbehoeften van atleten en actieve individuen.

Nee, directe toegang tot fysiotherapie is toegestaan. Dit betekent dat u een afspraak kunt maken met een fysiotherapeut zonder eerst een verwijzing van een arts te hebben.

U bent van harte welkom in onze moderne praktijk

Op zoek naar een (nieuwe) fysiopraktijk in Amsterdam?

Heeft u problemen, is het echt te lang geleden of overweegt u een andere fysio? Wij staan ​​klaar om iedere patiënt te verwelkomen. Kom gerust eens langs in onze praktijk. Uiteraard kunt u ons inschrijfformulier ook digitaal invullen.