...
Atletiek

Atletiek

Of je nu een sprinter, werper, springer of langeafstandsloper bent, atletiek vereist een specifieke combinatie van kracht, uithoudingsvermogen en technische vaardigheden. Bij onze sportfysiotherapie begrijpen we de unieke eisen van de atletieksport en staan we klaar om je te ondersteunen bij blessurepreventie, behandeling en herstel, zodat je kunt blijven excelleren op de baan.

 

Waarom Sportfysiotherapie bij Atletiek blessures?

Atletiek omvat een breed scala aan disciplines, elk met zijn eigen set van fysieke uitdagingen. Of je nu snelheid ontwikkelt, over hordes springt, speert of kogels werpt, het is van essentieel belang om je lichaam in topconditie te houden. Onze gespecialiseerde sportfysiotherapeuten begrijpen de specifieke bewegingspatronen van de atletieksport en kunnen je helpen bij het optimaliseren van je prestaties en het verminderen van het risico op blessures.

 

Onze Aanpak:

  • Bewegingsanalyse: We beginnen met een gedetailleerde analyse van je atletiek specifieke bewegingen en technieken. Samen werken om je prestaties te verbeteren en het verminderen van de kans op overbelasting.

  • Trainingsprogramma: Op basis van de bewegingsanalyse ontwerpen we een gepersonaliseerd trainingsprogramma om o.a. je kracht, flexibiliteit en core-stabiliteit te verbeteren, cruciaal voor atletiekprestaties.

  • Revalidatie na Atletiek Blessures: Als je herstelt van een blessure, richten we ons op een specifieke revalidatie om je terug te brengen naar de atletiekbaan met hernieuwde kracht en vertrouwen.

  • Advies voor Blessurepreventie: We delen praktische adviezen voor blessurepreventie, waaronder gerichte warming-up routines, herstelstrategieën en het belang van rust en herstel tussen trainingssessies om atletiek blessures te voorkomen.

Veelvoorkomende Atletiek blessures die we behandelen:

  • Shin Splints (Scheenbeenvliesontsteking) bij langeafstandslopers
  • Hamstringblessures bij sprinters
  • Knieblessures bij hordelopers
  • Enkelblessures bij springers
  • En meer
Atletiek blessures

Blijf Stralen op de Atletiekbaan

Of je nu je persoonlijke records verbreekt, deelneemt aan competities of gewoon geniet van atletiek als hobby, onze sportfysiotherapeuten zijn er om je te ondersteunen. Maak vandaag nog een afspraak en ontdek hoe wij je kunnen helpen om met passie en kracht te blijven schitteren op de atletiekbaan. Jouw atletiekavontuur verdient de beste zorg, en wij staan voor je klaar.

Indien u specifieke vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen.

ONZE DIENSTEN

Workout Therapy

Workout Therapy is een kleine en gezellige praktijk in Amsterdam.

OPENINGSTIJDEN

Monday08:00 – 19:00
Tuesday08:00 – 19:00
Wednesday08:00 – 19:00
Thursday08:00 – 19:00
Friday08:00 – 19:00
Saturday *09:00 – 12:00
Sunday **Gesloten

* Niet elke zaterdag
** Telefonisch niet bereikbaar

Direct antwoord op uw vraag

Veelgestelde vragen aan de fysio in Amsterdam

Welke diensten biedt u aan?

Wij bieden uitgebreide diensten op het gebied van fysiotherapie, sportrevalidatie en kracht- en conditietraining. Onze expert biedt gepersonaliseerde behandelingen, op maat gemaakte herstelplannen en gespecialiseerde trainingsprogramma’s om aan een breed scala aan lichamelijke gezondheidsbehoeften te voldoen.

Fysiotherapie is een beroep in de gezondheidszorg dat zich richt op het helpen van individuen bij het herstellen, verbeteren en behouden van hun fysieke welzijn. Fysiotherapeuten zijn experts in het beoordelen en behandelen van een breed scala aan aandoeningen. Of u nu herstellende bent van een blessure, aan een chronische aandoening lijdt of op zoek bent naar manieren om uw fysieke prestaties te verbeteren, fysiotherapie kan u gepersonaliseerde behandelplannen bieden om u te helpen uw gezondheids- en welzijnsdoelen te bereiken.

Fysiotherapie is veelzijdig en kan een breed spectrum aan aandoeningen behandelen. Het is effectief voor de behandeling van problemen aan het bewegingsapparaat, zoals knie-, rug- en nekpijn, gewrichtsblessures, verstuikingen en verrekkingen. Neurologische aandoeningen zoals beroerte en multiple sclerose kunnen ook baat hebben bij fysiotherapie om beweging en functie te verbeteren. Bovendien kan het helpen bij postoperatieve revalidatie, sportblessures, ongemak op de werkplek en chronisch pijnbeheer. Fysiotherapeuten werken nauw samen met patiënten om gepersonaliseerde behandelplannen te ontwikkelen die zijn afgestemd op hun specifieke aandoening en doelen, met als doel de mobiliteit te herstellen, pijn te verminderen en de algehele kwaliteit van leven te verbeteren.

Fysiotherapie omvat een breder spectrum van lichamelijke gezondheidsproblemen, waaronder blessures, pijnbestrijding en mobiliteitsproblemen. Sportrevalidatie richt zich daarentegen specifiek op de herstel- en verbeteringsbehoeften van atleten en actieve individuen.

Nee, directe toegang tot fysiotherapie is toegestaan. Dit betekent dat u een afspraak kunt maken met een fysiotherapeut zonder eerst een verwijzing van een arts te hebben.

U bent van harte welkom in onze moderne praktijk

Op zoek naar een (nieuwe) fysiopraktijk in Amsterdam?

Heeft u problemen, is het echt te lang geleden of overweegt u een andere fysio? Wij staan ​​klaar om iedere patiënt te verwelkomen. Kom gerust eens langs in onze praktijk. Uiteraard kunt u ons inschrijfformulier ook digitaal invullen.