...
Hockey

Hockey

Of je nu een enthousiaste hockeyer bent die graag met vrienden speelt of op competitief niveau meedoet, het is cruciaal om de zorg voor je lichaam serieus te nemen. Onze toegewijde sportfysiotherapeuten begrijpen de specifieke uitdagingen en bewegingspatronen van het hockeyspel en staan klaar om je te ondersteunen bij blessurepreventie, behandeling en herstel, zodat je met volle kracht kunt blijven hockeyen.

 

Waarom Sportfysiotherapie voor Hockeyers?

Hockey is een snelle en dynamische sport die een combinatie van snelheid, wendbaarheid en kracht vereist. Of je nu de bal met hoge snelheid verplaatst, wendbare bochten maakt of krachtig uithaalt voor een schot op doel, het is belangrijk om blessures te voorkomen en je lichaam in topconditie te houden. Onze gespecialiseerde sportfysiotherapeuten begrijpen de unieke bewegingen van het hockeyspel en kunnen je helpen bij het optimaliseren van je prestaties en het verminderen van het risico op blessures.

 

Onze Aanpak:

  • Bewegingsanalyse en Techniekverbetering: We beginnen met een analyse van je hockey specifieke bewegingen en technieken. Door het identificeren van verbeterpunten kunnen we samen werken aan het herstel.

  • Kracht en Conditietraining: Op basis van de bewegingsanalyse ontwerpen we een aangepast trainingsprogramma om je kracht, lenigheid en stabiliteit te verbeteren, wat essentieel is voor hockeyprestaties.

  • Herstel na een Blessure: Als je herstelt van een blessure, werken we aan een gerichte revalidatie om je terug te brengen naar het hockeyveld met vertrouwen en kracht.

  • Blessurepreventie en advies: Als uw functionaliteit is aangetast, helpen we u om uw kracht en functie terug te krijgen, zodat u weer kunt genieten van een actieve levensstijl.

Veelvoorkomende Hockeyblessures die we behandelen:


  • Enkel- en Knieblessures
  • Schouderklachten door het hanteren van de stick
  • Spierverrekkingen door snelle draaibewegingen
  • Lage rugklachten
  • En meer

Speel Sterk, Blijf Sterk op het Hockeyveld

Of je nu de lokale competities domineert of gewoon geniet van een ontspannen potje hockey met vrienden, onze sportfysiotherapeuten staan klaar om je te ondersteunen. Neem contact met ons op voor een afspraak en ontdek hoe wij je kunnen helpen om met passie en kracht te blijven hockeyen. Jouw liefde voor hockey verdient de beste zorg, en daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres.

ONZE DIENSTEN

Workout Therapy

Workout Therapy is een kleine en gezellige praktijk in Amsterdam.

OPENINGSTIJDEN

Monday08:00 – 19:00
Tuesday08:00 – 19:00
Wednesday08:00 – 19:00
Thursday08:00 – 19:00
Friday08:00 – 19:00
Saturday *09:00 – 12:00
Sunday **Gesloten

* Niet elke zaterdag
** Telefonisch niet bereikbaar

Direct antwoord op uw vraag

Veelgestelde vragen aan de fysio in Amsterdam

Welke diensten biedt u aan?

Wij bieden uitgebreide diensten op het gebied van fysiotherapie, sportrevalidatie en kracht- en conditietraining. Onze expert biedt gepersonaliseerde behandelingen, op maat gemaakte herstelplannen en gespecialiseerde trainingsprogramma’s om aan een breed scala aan lichamelijke gezondheidsbehoeften te voldoen.

Fysiotherapie is een beroep in de gezondheidszorg dat zich richt op het helpen van individuen bij het herstellen, verbeteren en behouden van hun fysieke welzijn. Fysiotherapeuten zijn experts in het beoordelen en behandelen van een breed scala aan aandoeningen. Of u nu herstellende bent van een blessure, aan een chronische aandoening lijdt of op zoek bent naar manieren om uw fysieke prestaties te verbeteren, fysiotherapie kan u gepersonaliseerde behandelplannen bieden om u te helpen uw gezondheids- en welzijnsdoelen te bereiken.

Fysiotherapie is veelzijdig en kan een breed spectrum aan aandoeningen behandelen. Het is effectief voor de behandeling van problemen aan het bewegingsapparaat, zoals knie-, rug- en nekpijn, gewrichtsblessures, verstuikingen en verrekkingen. Neurologische aandoeningen zoals beroerte en multiple sclerose kunnen ook baat hebben bij fysiotherapie om beweging en functie te verbeteren. Bovendien kan het helpen bij postoperatieve revalidatie, sportblessures, ongemak op de werkplek en chronisch pijnbeheer. Fysiotherapeuten werken nauw samen met patiënten om gepersonaliseerde behandelplannen te ontwikkelen die zijn afgestemd op hun specifieke aandoening en doelen, met als doel de mobiliteit te herstellen, pijn te verminderen en de algehele kwaliteit van leven te verbeteren.

Fysiotherapie omvat een breder spectrum van lichamelijke gezondheidsproblemen, waaronder blessures, pijnbestrijding en mobiliteitsproblemen. Sportrevalidatie richt zich daarentegen specifiek op de herstel- en verbeteringsbehoeften van atleten en actieve individuen.

Nee, directe toegang tot fysiotherapie is toegestaan. Dit betekent dat u een afspraak kunt maken met een fysiotherapeut zonder eerst een verwijzing van een arts te hebben.

U bent van harte welkom in onze moderne praktijk

Op zoek naar een (nieuwe) fysiopraktijk in Amsterdam?

Heeft u problemen, is het echt te lang geleden of overweegt u een andere fysio? Wij staan ​​klaar om iedere patiënt te verwelkomen. Kom gerust eens langs in onze praktijk. Uiteraard kunt u ons inschrijfformulier ook digitaal invullen.