...
Basketbal

Basketbal

Of je nu een doorgewinterde basketballer bent die op hoog niveau speelt, of gewoon voor de lol een potje basketbal speelt met vrienden, blessures kunnen altijd een spelbreker zijn. Onze ervaren sportfysiotherapeuten begrijpen de specifieke eisen van het basketbalspel en staan klaar om je te ondersteunen bij het voorkomen, behandelen en herstellen van blessures, zodat je optimaal kunt blijven presteren.

Waarom sportfysiotherapie bij basketbal blessures?

Basketbal is een intensieve sport die veel vraagt van je gewrichten, spieren en coördinatie. Of je nu een sprongshot maakt, snel over het veld beweegt of krachtig landt na een sprong, je lichaam wordt constant op de proef gesteld. Onze gespecialiseerde sportfysiotherapeuten begrijpen de unieke bewegingspatronen van het basketbalspel en kunnen je helpen bij het maximaliseren van je prestaties en het minimaliseren van het risico op blessures.

Onze aanpak:

  • Bewegingsanalyse: We beginnen met een grondige analyse van je bewegingen. Dit omvat het onderzoeken van sprongmechanismen, wendbaarheid en andere specifieke bewegingen die relevant zijn voor het basketbalspel.

  • Kracht- en Stabiliteitstraining: Gebaseerd op onze analyse ontwikkelen we een op maat gemaakt trainingsprogramma om je kracht en stabiliteit te verbeteren. Dit helpt niet alleen bij prestatieverbetering, maar ook bij het verminderen van het risico op blessures.

  • Revalidatie na blessures: Als je al met een basketbal blessure kampt, werken we samen aan een effectieve revalidatie. We streven ernaar om je terug te brengen naar het basketbalveld met herwonnen kracht, mobiliteit en vertrouwen.

  • Advies voor blessurepreventie: We delen praktisch advies over het voorkomen van basketbal blessures, inclusief warming-up en cooling-down routines, en het belang van rust en herstel.

 

Veelvoorkomende basketbal blessures die we behandelen:

  • Enkelverstuikingen
  • Knieblessures, inclusief voorste kruisband (ACL) letsels en jumpers knee
  • Hamstringblessures
  • Schouderblessures door herhaalde bewegingen
  • En meer
 
 

Maak een afspraak voor je basketbal blessures

Als u last heeft van basketbal blessures of preventieve zorg zoekt, neem dan vandaag nog contact met ons op voor een afspraak. Onze toegewijde sportfysiotherapeuten staan voor u klaar om u te helpen bij het bereiken van uw basketbaldoelen en het genieten van een gezond, actief leven.

Onze belofte

Bij Workout Therapy streven we ernaar om niet alleen symptomen te behandelen, maar om de onderliggende oorzaak van uw problemen aan te pakken. We werken samen met u als partners in uw herstel en zorgen ervoor dat u zich gehoord, begrepen en ondersteund voelt gedurende uw hele behandeltraject.

Wij zijn er om u te helpen uw beweging, comfort en levenskwaliteit te herstellen. Maak vandaag nog een afspraak om uw eerste stap naar herstel te zetten.

Basketbal blessures

Indien u specifieke vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen.

ONZE DIENSTEN

Workout Therapy

Workout Therapy is een kleine en gezellige praktijk in Amsterdam.

OPENINGSTIJDEN

Monday08:00 – 19:00
Tuesday08:00 – 19:00
Wednesday08:00 – 19:00
Thursday08:00 – 19:00
Friday08:00 – 19:00
Saturday *09:00 – 12:00
Sunday **Gesloten

* Niet elke zaterdag
** Telefonisch niet bereikbaar

Direct antwoord op uw vraag

Veelgestelde vragen aan de fysio in Amsterdam

Welke diensten biedt u aan?

Wij bieden uitgebreide diensten op het gebied van fysiotherapie, sportrevalidatie en kracht- en conditietraining. Onze expert biedt gepersonaliseerde behandelingen, op maat gemaakte herstelplannen en gespecialiseerde trainingsprogramma’s om aan een breed scala aan lichamelijke gezondheidsbehoeften te voldoen.

Fysiotherapie is een beroep in de gezondheidszorg dat zich richt op het helpen van individuen bij het herstellen, verbeteren en behouden van hun fysieke welzijn. Fysiotherapeuten zijn experts in het beoordelen en behandelen van een breed scala aan aandoeningen. Of u nu herstellende bent van een blessure, aan een chronische aandoening lijdt of op zoek bent naar manieren om uw fysieke prestaties te verbeteren, fysiotherapie kan u gepersonaliseerde behandelplannen bieden om u te helpen uw gezondheids- en welzijnsdoelen te bereiken.

Fysiotherapie is veelzijdig en kan een breed spectrum aan aandoeningen behandelen. Het is effectief voor de behandeling van problemen aan het bewegingsapparaat, zoals knie-, rug- en nekpijn, gewrichtsblessures, verstuikingen en verrekkingen. Neurologische aandoeningen zoals beroerte en multiple sclerose kunnen ook baat hebben bij fysiotherapie om beweging en functie te verbeteren. Bovendien kan het helpen bij postoperatieve revalidatie, sportblessures, ongemak op de werkplek en chronisch pijnbeheer. Fysiotherapeuten werken nauw samen met patiënten om gepersonaliseerde behandelplannen te ontwikkelen die zijn afgestemd op hun specifieke aandoening en doelen, met als doel de mobiliteit te herstellen, pijn te verminderen en de algehele kwaliteit van leven te verbeteren.

Fysiotherapie omvat een breder spectrum van lichamelijke gezondheidsproblemen, waaronder blessures, pijnbestrijding en mobiliteitsproblemen. Sportrevalidatie richt zich daarentegen specifiek op de herstel- en verbeteringsbehoeften van atleten en actieve individuen.

Nee, directe toegang tot fysiotherapie is toegestaan. Dit betekent dat u een afspraak kunt maken met een fysiotherapeut zonder eerst een verwijzing van een arts te hebben.

U bent van harte welkom in onze moderne praktijk

Op zoek naar een (nieuwe) fysiopraktijk in Amsterdam?

Heeft u problemen, is het echt te lang geleden of overweegt u een andere fysio? Wij staan ​​klaar om iedere patiënt te verwelkomen. Kom gerust eens langs in onze praktijk. Uiteraard kunt u ons inschrijfformulier ook digitaal invullen.