...
Crossfit

crossfit

Of je nu een doorgewinterde CrossFit-atleet bent of net begint aan deze intense en veelzijdige trainingsvorm, het is essentieel om je lichaam op de juiste manier te ondersteunen. Onze gespecialiseerde sportfysiotherapeuten begrijpen de unieke uitdagingen van CrossFit en staan klaar om je te begeleiden bij blessurepreventie, behandeling en herstel, zodat je met vertrouwen en kracht kunt blijven trainen.

 

Waarom Sportfysiotherapie voor Crossfit:

CrossFit is een uitdagende en gevarieerde vorm van fitness die een combinatie van gewichtheffen, cardio, gymnastiek en functionele bewegingen omvat. Deze diversiteit stelt hoge eisen aan je lichaam en vereist specifieke aandacht voor blessurepreventie. Onze sportfysiotherapeuten begrijpen de complexiteit van CrossFit en kunnen je helpen bij het optimaliseren van je prestaties terwijl we blessures minimaliseren.

 

Onze Aanpak:

  • Bewegingsanalyse en Functionele Evaluatie: We beginnen met een grondige analyse van je CrossFit-bewegingen en voeren een functionele evaluatie uit om te begrijpen hoe je lichaam reageert op verschillende bewegingen en belastingen.

  • Speciefieke Kracht en Conditietraining: Op basis van de analyse ontwerpen we een aangepast trainingsprogramma om je specifieke kracht en mobiliteit te verbeteren, afgestemd op de eisen van CrossFit.

  • Revalidatie na Blessures: Als je herstelt van een blessure, werken we aan een gerichte revalidatie om je snel en veilig terug te brengen naar je CrossFit-trainingen.

  • Advies voor Bewegingsbewustzijn en Techniek: We delen inzichten over bewegingsbewustzijn en techniekverbetering om de efficiëntie te vergroten en het risico op overbelasting te verminderen.

Veel Voorkomende CrossFit-blessures die we behandelen:

  • Schouderblessures door gewichtheffen
  • Lage rugklachten door herhaalde bewegingen
  • Knieblessures bij sprongen en squats
  • Pols- en elleboogblessures bij gymnastiekoefeningen
  • En meer

Train Slim, Train Sterk met CrossFit

Of je nu deelneemt aan CrossFit-wedstrijden of gewoon traint voor algemene fitheid, onze sportfysiotherapeuten staan klaar om je te ondersteunen. Maak een afspraak en ontdek hoe wij je kunnen helpen om met passie en kracht te blijven trainen in de wereld van CrossFit. Jouw CrossFit-reis verdient de beste zorg, en daar zijn wij voor.

Indien u specifieke vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen.

ONZE DIENSTEN

Workout Therapy

Workout Therapy is een kleine en gezellige praktijk in Amsterdam.

OPENINGSTIJDEN

Monday08:00 – 19:00
Tuesday08:00 – 19:00
Wednesday08:00 – 19:00
Thursday08:00 – 19:00
Friday08:00 – 19:00
Saturday *09:00 – 12:00
Sunday **Gesloten

* Niet elke zaterdag
** Telefonisch niet bereikbaar

Direct antwoord op uw vraag

Veelgestelde vragen aan de fysio in Amsterdam

Welke diensten biedt u aan?

Wij bieden uitgebreide diensten op het gebied van fysiotherapie, sportrevalidatie en kracht- en conditietraining. Onze expert biedt gepersonaliseerde behandelingen, op maat gemaakte herstelplannen en gespecialiseerde trainingsprogramma’s om aan een breed scala aan lichamelijke gezondheidsbehoeften te voldoen.

Fysiotherapie is een beroep in de gezondheidszorg dat zich richt op het helpen van individuen bij het herstellen, verbeteren en behouden van hun fysieke welzijn. Fysiotherapeuten zijn experts in het beoordelen en behandelen van een breed scala aan aandoeningen. Of u nu herstellende bent van een blessure, aan een chronische aandoening lijdt of op zoek bent naar manieren om uw fysieke prestaties te verbeteren, fysiotherapie kan u gepersonaliseerde behandelplannen bieden om u te helpen uw gezondheids- en welzijnsdoelen te bereiken.

Fysiotherapie is veelzijdig en kan een breed spectrum aan aandoeningen behandelen. Het is effectief voor de behandeling van problemen aan het bewegingsapparaat, zoals knie-, rug- en nekpijn, gewrichtsblessures, verstuikingen en verrekkingen. Neurologische aandoeningen zoals beroerte en multiple sclerose kunnen ook baat hebben bij fysiotherapie om beweging en functie te verbeteren. Bovendien kan het helpen bij postoperatieve revalidatie, sportblessures, ongemak op de werkplek en chronisch pijnbeheer. Fysiotherapeuten werken nauw samen met patiënten om gepersonaliseerde behandelplannen te ontwikkelen die zijn afgestemd op hun specifieke aandoening en doelen, met als doel de mobiliteit te herstellen, pijn te verminderen en de algehele kwaliteit van leven te verbeteren.

Fysiotherapie omvat een breder spectrum van lichamelijke gezondheidsproblemen, waaronder blessures, pijnbestrijding en mobiliteitsproblemen. Sportrevalidatie richt zich daarentegen specifiek op de herstel- en verbeteringsbehoeften van atleten en actieve individuen.

Nee, directe toegang tot fysiotherapie is toegestaan. Dit betekent dat u een afspraak kunt maken met een fysiotherapeut zonder eerst een verwijzing van een arts te hebben.

U bent van harte welkom in onze moderne praktijk

Op zoek naar een (nieuwe) fysiopraktijk in Amsterdam?

Heeft u problemen, is het echt te lang geleden of overweegt u een andere fysio? Wij staan ​​klaar om iedere patiënt te verwelkomen. Kom gerust eens langs in onze praktijk. Uiteraard kunt u ons inschrijfformulier ook digitaal invullen.