...
Schouder

Schouder

Of je nu te maken hebt met schouderpijn als gevolg van een blessure, herstelt na een operatie, of chronische schouderproblemen ervaart, onze gespecialiseerde sportfysiotherapeuten zijn hier om je te ondersteunen. We begrijpen dat de schouder een complex gewricht is en essentieel voor veel dagelijkse activiteiten, en we zijn toegewijd aan het helpen van individuen bij het herwinnen van kracht, mobiliteit en comfort in hun schouders.

 

Waarom fysiotherapie voor de Schouder?

De schouder is vatbaar voor verschillende blessures, variërend van overbelasting en ontsteking tot meer ernstige aandoeningen zoals schouderinstabiliteit of rotator cuff-letsels. Onze aanpak voor schouderfysiotherapie is gericht op het verminderen van pijn, het herstellen van bewegingsbereik en het versterken van de schouder om ervoor te zorgen dat je weer soepel en pijnvrij kunt bewegen.

 

Onze Aanpak:

 • Grondige evaluatie: We beginnen met een uitgebreide beoordeling van je schouder, waarbij we de oorzaak van de pijn of beperkingen vaststellen.

 • Individueel behandelplan: Op basis van de evaluatie ontwikkelen we een op maat gemaakt behandelplan dat is afgestemd op jouw specifieke situatie en doelen.

 • Pijnbeheersing: We bieden technieken en oefeningen gericht op het verminderen van pijn, waaronder mobilisatie, stretching en krachttraining.

 • Kracht- en Stabiliteitstraining: Gerichte oefeningen worden geïntegreerd om de kracht en stabiliteit van de spieren rondom de schouder te verbeteren.

 • Functionele Revalidatie: We richten ons op het herstellen van functionele bewegingen, zoals tillen en bewegen van de arm, om je schouder weer optimaal te laten functioneren.

Veelvoorkomende Schouderblessures die we behandelen:

 • Rotator Cuff-letsel
 • Schouderinstabiliteit
 • Schouderontstekingen (Bursitis)
 • Frozen Shoulder (Bevroren Schouder)
 • En meer

Voordelen van Fysiotherapie voor de Schouder:

 • Sneller Herstel:
  Gerichte interventies bevorderen een sneller herstel na schouderblessures of operaties.

 • Preventie van Terugkerende Blessures:
  We werken aan het voorkomen van toekomstige schouderblessures door het verbeteren van stabiliteit en mobiliteit.

 • Optimalisatie van Bewegingsbereik:
  Onze aanpak richt zich op het herstellen en optimaliseren van het bewegingsbereik van de schouder.

 • Terugkeer naar Activiteiten:
  We begeleiden je bij een veilige terugkeer naar dagelijkse activiteiten en sportieve bezigheden.

Herwin de Bewegingsvrijheid van je Schouder met Onze Ondersteuning

Of je nu een atleet bent die zijn sportprestaties wil hervatten of iemand die gewoon pijnvrij door het leven wil bewegen, onze fysiotherapeuten zijn hier om je te helpen. Maak een afspraak en ontdek hoe wij je kunnen ondersteunen bij het herwinnen van de kracht en mobiliteit van je schouder. Jouw schoudergezondheid is onze prioriteit.

Indien u specifieke vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen.

ONZE DIENSTEN

Workout Therapy

Workout Therapy is een kleine en gezellige praktijk in Amsterdam.

OPENINGSTIJDEN

Monday08:00 – 19:00
Tuesday08:00 – 19:00
Wednesday08:00 – 19:00
Thursday08:00 – 19:00
Friday08:00 – 19:00
Saturday *09:00 – 12:00
Sunday **Gesloten

* Niet elke zaterdag
** Telefonisch niet bereikbaar

Direct antwoord op uw vraag

Veelgestelde vragen aan de fysio in Amsterdam

Welke diensten biedt u aan?

Wij bieden uitgebreide diensten op het gebied van fysiotherapie, sportrevalidatie en kracht- en conditietraining. Onze expert biedt gepersonaliseerde behandelingen, op maat gemaakte herstelplannen en gespecialiseerde trainingsprogramma’s om aan een breed scala aan lichamelijke gezondheidsbehoeften te voldoen.

Fysiotherapie is een beroep in de gezondheidszorg dat zich richt op het helpen van individuen bij het herstellen, verbeteren en behouden van hun fysieke welzijn. Fysiotherapeuten zijn experts in het beoordelen en behandelen van een breed scala aan aandoeningen. Of u nu herstellende bent van een blessure, aan een chronische aandoening lijdt of op zoek bent naar manieren om uw fysieke prestaties te verbeteren, fysiotherapie kan u gepersonaliseerde behandelplannen bieden om u te helpen uw gezondheids- en welzijnsdoelen te bereiken.

Fysiotherapie is veelzijdig en kan een breed spectrum aan aandoeningen behandelen. Het is effectief voor de behandeling van problemen aan het bewegingsapparaat, zoals knie-, rug- en nekpijn, gewrichtsblessures, verstuikingen en verrekkingen. Neurologische aandoeningen zoals beroerte en multiple sclerose kunnen ook baat hebben bij fysiotherapie om beweging en functie te verbeteren. Bovendien kan het helpen bij postoperatieve revalidatie, sportblessures, ongemak op de werkplek en chronisch pijnbeheer. Fysiotherapeuten werken nauw samen met patiënten om gepersonaliseerde behandelplannen te ontwikkelen die zijn afgestemd op hun specifieke aandoening en doelen, met als doel de mobiliteit te herstellen, pijn te verminderen en de algehele kwaliteit van leven te verbeteren.

Fysiotherapie omvat een breder spectrum van lichamelijke gezondheidsproblemen, waaronder blessures, pijnbestrijding en mobiliteitsproblemen. Sportrevalidatie richt zich daarentegen specifiek op de herstel- en verbeteringsbehoeften van atleten en actieve individuen.

Nee, directe toegang tot fysiotherapie is toegestaan. Dit betekent dat u een afspraak kunt maken met een fysiotherapeut zonder eerst een verwijzing van een arts te hebben.

U bent van harte welkom in onze moderne praktijk

Op zoek naar een (nieuwe) fysiopraktijk in Amsterdam?

Heeft u problemen, is het echt te lang geleden of overweegt u een andere fysio? Wij staan ​​klaar om iedere patiënt te verwelkomen. Kom gerust eens langs in onze praktijk. Uiteraard kunt u ons inschrijfformulier ook digitaal invullen.