...
Voetbal

Voetbal

Of je nu een doelpuntenmaker bent op het hoogste niveau of gewoon plezier hebt op het veld met vrienden, voetbal vraagt veel van je lichaam. Onze gespecialiseerde sportfysiotherapeuten begrijpen de unieke fysieke uitdagingen van het voetbalspel en zijn hier om je te ondersteunen bij blessurepreventie, behandeling en herstel, zodat je kunt blijven genieten van het spel.


Waarom Sportfysiotherapy voor Voetballers

Voetbal vereist een combinatie van snelheid, behendigheid, uithoudingsvermogen en kracht. Of je nu sprint, draait, springt of slidet, je lichaam wordt op verschillende manieren belast. Onze ervaren sportfysiotherapeuten begrijpen de specifieke bewegingen van het voetbalspel en kunnen je helpen bij het maximaliseren van je prestaties en het minimaliseren van het risico op blessures.

 

Onze Aanpak:

  • Bewegingsanalyse en Techniekverbetering: We starten met een grondige analyse van je voetbalspecifieke bewegingen en technieken. Samen werken we aan het verbeteren van je spel en het verminderen van overbelasting.

  • Kracht en Conditietraining: Op basis van de bewegingsanalyse ontwerpen we een aangepast trainingsprogramma om je kracht, uithoudingsvermogen en algehele conditie te verbeteren, essentieel voor voetbalprestaties.

  • Revalidatie na Blessures: Als je herstelt van een blessure, richten we ons op een gerichte revalidatie om je snel en veilig terug te brengen naar het voetbalveld.

  • Advies voor blessurepreventie: We delen praktische tips voor blessurepreventie, inclusief warming-up routines, herstelstrategieën en het belang van rust en herstel tussen wedstrijden en trainingen.

Veelvoorkomende Voetbalblessures die we behandelen:


  • Enkelblessures, waaronder verstuikingen
  • Knieblessures, zoals meniscus- en kruisbandletsels
  • Hamstringblessures door snelle sprints
  • Spierverrekkingen door plotse draaibewegingen
  • En meer


Blijf Scoren,
lijf Sterk op het Voetbalveld:

Of je nu op jacht bent naar doelpunten in de competitie of gewoon een ontspannen partijtje voetbal speelt, onze sportfysiotherapeuten zijn er om je te ondersteunen. Neem contact met ons op voor een afspraak en ontdek hoe wij je kunnen helpen om met passie en kracht te blijven voetballen. Jouw liefde voor voetbal verdient de beste zorg, en daarvoor staan wij garant.

Indien u specifieke vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen.

ONZE DIENSTEN

Workout Therapy

Workout Therapy is een kleine en gezellige praktijk in Amsterdam.

OPENINGSTIJDEN

Monday08:00 – 19:00
Tuesday08:00 – 19:00
Wednesday08:00 – 19:00
Thursday08:00 – 19:00
Friday08:00 – 19:00
Saturday *09:00 – 12:00
Sunday **Gesloten

* Niet elke zaterdag
** Telefonisch niet bereikbaar

Direct antwoord op uw vraag

Veelgestelde vragen aan de fysio in Amsterdam

Welke diensten biedt u aan?

Wij bieden uitgebreide diensten op het gebied van fysiotherapie, sportrevalidatie en kracht- en conditietraining. Onze expert biedt gepersonaliseerde behandelingen, op maat gemaakte herstelplannen en gespecialiseerde trainingsprogramma’s om aan een breed scala aan lichamelijke gezondheidsbehoeften te voldoen.

Fysiotherapie is een beroep in de gezondheidszorg dat zich richt op het helpen van individuen bij het herstellen, verbeteren en behouden van hun fysieke welzijn. Fysiotherapeuten zijn experts in het beoordelen en behandelen van een breed scala aan aandoeningen. Of u nu herstellende bent van een blessure, aan een chronische aandoening lijdt of op zoek bent naar manieren om uw fysieke prestaties te verbeteren, fysiotherapie kan u gepersonaliseerde behandelplannen bieden om u te helpen uw gezondheids- en welzijnsdoelen te bereiken.

Fysiotherapie is veelzijdig en kan een breed spectrum aan aandoeningen behandelen. Het is effectief voor de behandeling van problemen aan het bewegingsapparaat, zoals knie-, rug- en nekpijn, gewrichtsblessures, verstuikingen en verrekkingen. Neurologische aandoeningen zoals beroerte en multiple sclerose kunnen ook baat hebben bij fysiotherapie om beweging en functie te verbeteren. Bovendien kan het helpen bij postoperatieve revalidatie, sportblessures, ongemak op de werkplek en chronisch pijnbeheer. Fysiotherapeuten werken nauw samen met patiënten om gepersonaliseerde behandelplannen te ontwikkelen die zijn afgestemd op hun specifieke aandoening en doelen, met als doel de mobiliteit te herstellen, pijn te verminderen en de algehele kwaliteit van leven te verbeteren.

Fysiotherapie omvat een breder spectrum van lichamelijke gezondheidsproblemen, waaronder blessures, pijnbestrijding en mobiliteitsproblemen. Sportrevalidatie richt zich daarentegen specifiek op de herstel- en verbeteringsbehoeften van atleten en actieve individuen.

Nee, directe toegang tot fysiotherapie is toegestaan. Dit betekent dat u een afspraak kunt maken met een fysiotherapeut zonder eerst een verwijzing van een arts te hebben.

U bent van harte welkom in onze moderne praktijk

Op zoek naar een (nieuwe) fysiopraktijk in Amsterdam?

Heeft u problemen, is het echt te lang geleden of overweegt u een andere fysio? Wij staan ​​klaar om iedere patiënt te verwelkomen. Kom gerust eens langs in onze praktijk. Uiteraard kunt u ons inschrijfformulier ook digitaal invullen.